ОСТАННІ НОВИНИ

На Погулянці планують збудувати нове житло. Мешканці б’ють на сполох

Наталя Дуляба

|

На вул. Погулянка, 6, 8, 8-А Руслан Савіцький хоче звести зблокований житловий будинок. Проте місцеві мешканці виступають категорично проти, оскільки таке будівництво зруйнує сусідній будинок на вул. Олександра Олеся, 9. Про це сьогодні, 15 березня, йшлося під час засідання виконавчого комітету міськради Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під час засідання члени виконкому мали розглядати питання про видачу Руслану Савіцькому містобудівних умов та обмежень на будівництво зблокованого житлового будинку на вул. Погулянка, 6, 8, 8-А. Втім через скарги місцевих мешканців це питання взагалі виключили з порядку денного.

Як розповіла представниця місцевих мешканців Марія Білічко, за вказаною адресою вже тривають будівельні роботи, які спричинили зсув ґрунту, а в підпірній стіні сусіднього будинку на вул. Олександра Олеся, 9 виникли тріщини.

«Було проведено експертне дослідження, яке показало, що будинок на вул. Олександра Олеся, 9 руйнується саме через будівництво на вул. Погулянка. Подальші будівельні роботи можуть призвести до присідання фундаментів сусідніх будинків. Такі руйнування можуть стати незворотними, а сам будинок на вул. Олександра Олеся може взагалі стати непридатним для проживання», – пояснила Марія Білічко.

Також вона наголосила, що будинок на вул. Погулянка, 6, 8, 8-А зводять просто поміж двома існуючими. І сам забудовник відмовився припиняти будь-які роботи на об’єкті.

«Ми спілкувалися з забудовником ще кілька місяців тому, він сказав, що жодних робіт припиняти не збирається, а максимум, що може зробити, – це побудувати підпірну стіну. Але ми провели експертне дослідження, яке показало, що підпірна стіна не забезпечить потрібну опору», – додала Марія Білічко.

Як повідомляв Львівський портал, Руслан Савіцький хоче зводити на Погулянці 3-поверховий житловий будинок. Будівництво має проходити на двох ділянках площею 0,15 та 0,03 га. Перша із них є у комунальній власності, другою володіє сам Савицький.

(Нажміть на зображення для зібльшення)

Ділянки належать до зони Ж-2 – зоні малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району та входять у межі історичного ареалу Львова.

Майбутнє житло складатиметься із 4 квартир, а перед ним мали б облаштувати парковку на 8 місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *