ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати заборонили рубки на території майбутнього нацпарку у Старосамбірському районі

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради під час пленарного засідання вирішили заборонити проведення рубок лісу в межах проектованого національного природного парку «Королівські Бескиди». За відповідне рішення проголосувало 53 обласні обранці, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Із витягу одного з протоколів засідання постійної комісії з питань екології стало відомо, що проект рішення про заборону проведення рубок став  наслідком збурення  та конфліктів, які виникли на території Старосамбірського району. Зокрема,  було вирішено створити на території 9 000 га національний природний парк.

Отож, у зв’язку з початком робіт зі створення національного природного парку «Королівські Бескиди», враховуючи лист Мінекології від 26.07.2018 щодо погодження його створення та висновок постійної комісії облради депутати вирішили: заборонити «Галсільлісу» та його дочірнім підприємствам проводити всі види рубок лісу на території Старосамбірського та Дністрянського лісництв площею 8997 га, у межах яких запроектовано створення національного природного парку.

Проект створення національного природного парку, який розробляють науковці Львівського національного університету ім. І.Франка, перебуває на завершальній стадії.

Відтак депутати зобов’язали «Галсільліс» забезпечити належну охорону лісових масивів. А також вирішили звернутися до Нацполіції Львівщини і Держекоінспекції області щодо посилення контролю в частині запобігання фактів незаконних та самовільних рубок на території Старосамбірського ДЛГП ЛГП «Галсільліс».

Раніше Львівський портал писав про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського ДЛГП ЛГП «Галсільліс».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *