ОСТАННІ НОВИНИ

«Афера століття». Львову повернули приміщення заводу будівельних матеріалів

Вероніка Рой

|

Прокуратура повернула Львову приміщення заводу будівельних матеріалів на вулиці Півколо, які вибули внаслідок так званої «Афери століття». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Йдеться про низку нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу колишнього Львівського заводу будівельних матеріалів загальною площею майже 4,5 тис кв м, вартістю понад 2,5 млн грн, що розташовані на вул. Півколо у м. Львові.

«Рішенням Личаківського районного суду м. Львова задоволено позов місцевої прокуратури в інтересах держави (в особі Львівської міської ради) до фізичних осіб. Так, прийнято рішення скасувати записи про державну реєстрацію права власності цих осіб на об’єкт нерухомого майна, а також витребувати його на користь територіальної громади м. Львова», – повідомляються у прокуратурі.

Суд погодився з позицією прокурора про те, що оспорювані об’єкти нерухомості перебувають у незаконному володінні відповідачів, оскільки вибули з володіння територіальної громади м. Львова поза її волею, тобто Львівська міська рада, як орган уповноважений управляти майном громади, не відчужувала у будь-який спосіб це майно.

Раніше Львівський портал уже повідомляв про «Аферу століття» у Львові, до якої причетні працівники мерії. Так у листопаді минулого року спеціалісти управління комунальної власності Львівської міської ради виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб –підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили об’єкти комунального майна. На частину із приміщень суд одразу наклав арешт, а протягом року частину із приміщень було повернуто міськраді. Окрім того, суд заарештував двохфігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Також у липні 2017 року правоохоронці проводили обшуки у кабінетах чиновників ЛМР у цій справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *