ОСТАННІ НОВИНИ

Спецопереація проти кору: на Львівщині вакцинували понад 20 тисяч школярів

Вероніка Рой

|

З початку масштабної кампанії з вакцинації проти кору на Львівщині щеплено понад 20 тисячі дітей. Про це повідомили сьогодні, 12 березня, на прес-конференції, присвяченій захворюваності на кір, передає прес-служба Львівської ОДА.

 

«Більше 20 тис. школярів провакциновано в області за період спецоперації. Несприятливих подій після імунізації, які б потребували госпіталізації чи сприяли втраті працездатності – не було. Однак, за останній тиждень ще фіксуються випадки захворюваності на кір, їх близько 200. Провакцинувавши 40% школярів, ми досягли певного ефекту, але ми не зупинили хворобу. Циркуляція вірусу ще триває, щоб це зупинити, охопилення вакцинацією має сягати 95%», – повідомила експерт департаменту охорони здоров’я з епідеміології Оксана Пушкарьова.

У свою чергу, професорка кафедри клінічної імунології та алергології, завідувач педіатричного відділення ЗУСДМЦ, експерт департаменту охорони здоров’я з імунології Лариса Костюченко зазначила, що незважаючи, на заходи, які тривають в області, все одно, є діти, які не мають жодної дози вакцини без поважної причини

«Це ситуація, яка несе велику загрозу. 1 зі 1000 випадків кору – смертельний. Це прогресуюче захворювання, від якого немає ліків. Тільки вакцинація є засобом захисту. Ризики від вакцинації в рази менші, ніж ризики від хвороби. Якщо батьки сумніваються щодо вакцинації, то вони завжди можуть розраховувати на фахову консультацію лікаря. Протипоказів до цієї вакцини дуже мало. Але діти з протипоказами мають також право на захист від кору. Це буде досягнуто в тому випадку, коли ті хто їх оточують будуть вакциновані», – наголосила вона.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал18 лютого на Львівщині стартувала масштабна кампанія з вакцинації школярів від кору. Загалом вона повинна охопити 50 тисяч дітей віком від 6 до 18 років, які вчасно не отримали щеплення.

Додамо, що у зв’язку з низькою активністю вакцинації, прийнято рішення про створення мобільних бригад для вакцинації дітей у школах Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *