ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада передала три замки Львівщини у державну власність

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 12 березня, депутати Львівської обласної ради під час пленарного засідання погодили безоплатну передачу Міністерству культури низки об’єктів нерухомого майна, які належать до культурної спадщини. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Так, депутати облради дали згоду передати Міністерству культури Олеський, Золочівський  та Підгорецький замки, а також оборонну вежу у селі П’ятничани.

«Надати згоду на безоплатну передачу інвентаризаційних справ і технічних паспортів на об’єкти нерухомого майна в державну власність до сфери управління Міністерства культури», – зазначається у проекті прийнятого рішення.

Додамо, що усі ці об’єкти перебувають у користуванні Львівської національної галереї мистецтв.

Раніше Львівський портал неодноразово писав про скандал довкола ймовірної «комуналізації» замків області. Зокрема, ми публікували матеріал «Возницький перевернеться в могилі? На Львівщині назріває скандал навколо долі історичних замків», де мовиться про загрозу знищення цих пам’яток у зв’язку із можливою передачею їх у власність територіальних громад області. Однак згодом від ідеї передачі замків громадам відмовилися.

Згодом облрада виділила 120 тисяч на проведення заходів з приватизації майна обласної комунальної власності в частині виготовлення технічної документації для загаданих замків.

Додамо, що ініціативу з передачі замків Львівщини в комунальну власність назвали ймовірною оборудкою, також виникають побоювання стосовного того, що згодом ці об’єкти можуть перетворитися на готелі і ресторани.

Також за участі представника Міністерства культури було проведено круглий стіл щодо долі замків Львівщини, але консенсусу в цій ситуації досягнути не вдалося. Детальніше про це читайте у матеріалі «Епопея із «комуналізацією» замків Львівщини триває. Пам’ятки із землями підуть у руки держави чи забудовників?». Після кількох спроб «комуналізувати» замки на сесіях облради питання «заглохло».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *