ОСТАННІ НОВИНИ

Захворювання на кір за останній тиждень дещо пішло на спад, – головний медик Львівщини

Соломія Головіна

|

Станом на сьогоднішній день у Львівській області провакциновано 20 534 дітей шкільного віку. Про це сьогодні, 4 березня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Із цієї кількості, за її словами, 11 608 дітей вакцинували до  старту масштабної кампанії з вакцинації, яка розпочалася 18 лютого. Ще 4 861 дитину – вакцинували позаминулого тижня, 4 605 – минулого.

При цьому Ірина Микичак зауважила, що з початку року захворіла 4 021 особа, з них – 2686 дітей.

«Треба сказати, що останній  тиждень захворюваність дещо пішла на спад: почала зменшуватися кількість і дорослих, і дітей», – зазначила директор департаменту охорони здоров’я.

Водночас посадовиця поінформувала, що найвищі показники захворюваності є у Львові, Дрогобичі, у Пустомитівському, Яворівському, Дрогобицькому та Стрийському районах.

«Найбільше провакциновано дітей у відсотковому відношенні у Яворівському, Дрогобицькому та Стрию. Але  насправді з абсолютними цифрами найбільше провакцинували дітей у Львові, Жовківському, Старосамбірському, Пустомитівському та Яворівському районах», – резюмувала вона.

Своєю чергою директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій наголосила, що перелік із 107 шкіл у Львівській області із найбільшою кількістю невакцинованих учнів вдалося скоротити до 87 навчальних закладів:

«Раніше я говорила про 107 шкіл в області, де найбільше невакцинованих дітей. Виходячи з тієї інформації, яку нам подають управління освіти, школи, яку ми корелюємо з даними департаменту охорони здоров’я, ця цифра зменшилась на 20 навчальних закладів. Там практично завершено вакцинацію дітей. Є школи, в яких ще слід попрацювати…».

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *