ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні завершується період пільгового розмитнення «євроблях»

Соломія Головіна

|

Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією (євробляхи) за пільговою ставкою 0,5 акцизного збору можна до 24 години 22 лютого. Відповідні норми закладені до закону, ухваленого Верховною радою в листопаді 2018 року. Про це повідомляє РБК-Україна.

 

Згідно з законом, з 23 лютого набуває чинності загальний режим розмитнення таких автомобілів за повною ставкою акцизного податку.

На митниці обіцяють розмитнити всі автомобілі, власники яких подать декларації 22 лютого.

«22 лютого всі митниці ДФС будуть працювати до 24:00. Тобто всі декларації, які громадяни встигнуть подати до 24 години 22 лютого будуть відпрацьовані та оформлені в межах пільгової ставки за умови, якщо по них не буде відмов митниці або вони не будуть відізвані самими громадянами», – сказав заступник голови ДФС Віктор Кривіцький.

Крім того, до 23 травня ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок. Після цієї дати і при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду. Крім того, поліція може стягнути з власника такої автівки від 8,5 тис. до 17 тис. грн штрафу.

Раніше Львівський портал повідомляв, що із 25 листопада діють нові правила ввезення авто на іноземній реєстрації.

Детальніше про нові правила читайте у нашому матеріалі: «Або розмитнюємо, або вивозимо. Все, що потрібно знати власникам «євроблях».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *