ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця отримає три нові потяги для приміського сполучення

Наталя Дуляба

|

Упродовж 2019 року Укрзалізниця планує придбати 46 пасажирських купейних вагонів, а також 3 дизель-поїзди, які передадуть Львівській залізниці. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

 

Як розповів голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов, потяги купуватимуть у ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Всіх їх включать до складу фірмових поїздів.

«Постачання вже здійснюється: зі 46 пасажирських купейних вагонів Укрзалізниця вже отримала 3, решта мають надійти до кінця червня. Разом із 8 купейними вагонами, що отримала Укрзалізниця від заводу у грудні 2018 року, загалом парк поповниться 54 новими пасажирськими вагонами, які  Укрзалізниці обійдуться у 1,5 млрд грн із ПДВ», – зазначив Євген Кравцов.

За його словами, для Львівської залізниці цього року мають придбати 3 приміські дизель-поїзди у тривагонній комплектації. Купувати їх будуть також у Крюківського вагонобудівного заводу.

«Придбання приміського рухомого складу Укрзалізниця не здійснювала з 2015 року. Ми пропонуємо, щоб місцеві органи влади як замовники послуг долучалися до фінансування та оновлення популярного і критично зношеного приміського рухомого складу, який має велике соціальне навантаження, – ним користується до 70% пільговиків. До того ж у межах децентралізації місцеві бюджети отримують більше фінансових ресурсів і повноважень», – зауважив Євген Кравцов.

Оновлення пасажирського рухомого складу здійснюватимуть виключно за кошти Укрзалізниці.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що якщо місцева влада не компенсовуватиме залізниці збитки за приміські перевезення, то електрички зникнуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *