ОСТАННІ НОВИНИ

На будівництво нової дороги до Рясного потрібно близько 315 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Для того, щоб збудувати дорогу із вул. Суботівської до мікрорайону Рясне, потрібно орієнтовно 315 млн грн. Про це сьогодні, 24 січня, під час сесії Львівської міської ради повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Із червня у нас працює робоча група щодо проекту будівництва дороги на вул. Суботівській. Якщо ми її якісно спроектуємо і зробимо, то вона дасть можливість з’єднати вул. Шевченка із вул. Суботівською, тобто це буде такий місточок, що сполучатиме з центром міста. Зараз наші служби виготовляють технічні умови, після цього Інститут просторового розвитку буде виготовляти проект, це триватиме орієнтовно п’ять місяців, а вже після цього буде тендер», – розповіла Ірина Маруняк.

За її словами будівництво цієї дороги обійдеться місту у 315 млн грн. До вересня у мерії сподіваються розробити проект, а до виконання робіт візьмуться не раніше, ніж у 2020 році.

«При будівництві також потрібно буде облаштовувати тунель, також дорога практично іде полями, тому потрібні відповідні зусилля проектантів, щоб все правильно спроектувати… Виконання робіт плануємо вже на наступний рік», – додала Ірина Маруняк.

Як повідомляв Львівський портал, у міськраді Львова розглядають два можливі варіанти прокладання дороги: від перехрестя вул. Широка – Роксоляни до перетину із Суботівською-Проектованою; від перехрестя вул. Суботівська – І. Блажкевич до перетину із Суботівською – Проектованою. Нова дорога з’єднає між собою Рясне і Левандівку.

Раніше у мерії заявляли, що тендер на будівництво дороги від вул. Суботівської до Рясного оголосять у 2019 році. Завершити всі роботи планували не раніше, ніж у 2020 році.

Нагадаємо, торік у листопаді виконком Львівської міськради видав ЛКП «Львівавтодор» містобудівні умови та обмеження на будівництво дороги від вул. Суботівської до мікрорайону Рясне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *