ОСТАННІ НОВИНИ

Розмитнення «євроблях». На Львівщині фіксують ажіотаж через завершення пільгового періоду

Дарина Смеречанська

|

Львівська митниця ДФС встановила новий рекорд щодо оформлення автомобілів на іноземній реєстрації: 355 авто за добу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

 

При цьому він наголосив, що ще донедавна митниця оформляла близько 250-280 авто.

«Були дні коли був «застій»: громадяни велись на поради сторонніх, не поспішати з митним оформленням, а в зоні митного контролю накопичилась значна кількість авто. Однак, не зважаючи на постійні зустрічі громадськості і «допомогу» з їх сторони ми постійно роз’яснювали громадянам нашу позицію і робили реальні кроки щодо митного оформлення таких авто: збільшено чисельність особового складу митного підрозділу;
прийнято рішення щодо зміни режиму відповідного підрозділу та початку його роботи в цілодобовому режимі; розміщено на веб-ресурсі Львівської облдержадміністрації дані про попередні декларації; проведено зустрічі з власниками авто терміналу та митними брокерами щодо оплати за їх послуги», – наголосив Левко Прокіпчук.

Водночас він висловив припущення, що певний ажіотаж щодо митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, спричинений тим, що 50% пільга на акциз завершується  22 лютого, – триватиме.

«Однак ми готові забезпечити процес митного оформлення з тим, щоб громадяни скористались цим пільговим періодом», – наголосив він.

Як відомо, упродовж 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом України про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку буде застосовано коефіцієнт 0,5. Зазначений коефіцієнт застосовується у разі ввезення одного легкового автомобіля однією фізичною особою для власного використання. Пільговий період закінчується через 90 календарних днів з дня набуття чинності відповідним законом, а саме – 22 лютого 2019 року.

Додамо, що станом на 11 січня 2019 року у Львівській митниці ДФС у митному режимі «імпорт» оформлено 5138 транспортних засобів громадян.

Раніше Львівський портал повідомляв, що із 25 листопада діють нові правила ввезення авто на іноземній реєстрації.

Детальніше про нові правила читайте у нашому матеріалі: «Або розмитнюємо, або вивозимо. Все, що потрібно знати власникам «євроблях».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *