ОСТАННІ НОВИНИ

Із Києво-Печерської лаври зникли цінні ікони, – міністр культури

Олена Карп'юк

|

Міністр культури Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили пропажу кількох цінних ікон. Про це він учора, 8 січня, повідомив в ефірі телеканалу «Прямий», передає Інтерфакс-Україна.

 

«Повну інвентаризацію вже частково зробили. Повні звіти нам зараз надсилають. Є деякі втрати з ікон в Києво-Печерській лаврі», – розповів Євген Нищук.

За його словами, за фактом відсутності деяких ікон відкриті кримінальні провадження. При цьому міністр попередив, що не потрібно поспішати і «говорити, що вже щось там вивезено».

«Ці втрати могли бути в більш ранній час, ще до 2003 року. Зараз на базі цієї звірки йдуть кримінальні провадження. Вся документація направляється до правоохоронних органів», – додав Нищук.

Як повідомляв Львівський портал, 30 листопада 2018 року співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла в межах кримінальної справи, відкритої за ст.161 КК України. Своєю чергою той назвав обшуки політичним тиском.

Згодом СБУ повідомила, що намісник Києво-Печерської лаври мав стати координатором провокацій проти надання Україні томосу.

Зазначимо, Києво-Печерська лавра входить у Список світової спадщини ЮНЕСКО. Вона належить державі, але релігійні організації користуються нею на правах оренди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *