ОСТАННІ НОВИНИ

Суд обрав міру запобіжного заходу медикам Жидачівської лікарні, які підозрюються у смерті 12-річного хлопчика

Дарина Смеречанська

|

Двом лікарям Жидачівської районної лікарні, які підозрюються у смерті 12-річного Романа Кулака, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Про це на своїй сторінці у Facebook написала юрист, громадська активістка Галина Янко.

 

Відповідне рішення прийняли під час нинішнього засідання у Галицькому районному суді Львова.

«Міра запобіжного заходу для лікарів Жидачівської районної лікарні, які підозрюються у смерті Романа Кулака, дитини, в якої вони не діагностували заворот кишок – особисте зобов’язання. Окрім того, хірурга лікарні, відсторонено від виконання обов’язків на 2 місяці. Інший лікар вже звільнена через цю смерть», – написала вона.

Нагадаємо, 27 червня 2018 року 12-річний тернополянин Роман Кулак помер у Львівській лікарні ОХМАДИТ. Перед цим хлопчика лікували в Жидачівській центральній районній лікарні, лікарів якої батьки і звинувачують у смерті сина. Згодом експертна комісія підтвердила причетність жидачівських лікарів до смерті 12-річного тернополянина.

Також ми інформували про те, що Президент України Петро Порошенко позбавив державної стипендії головного лікаря Жидачівської районної центральної лікарні у Львівська області Богдана Бойчука.

Додамо, що нещодавно у Жидачівській лікарні під час пологів померла жінка. Прокурор Львівщини Юрій Квятківський переконаний, що медики намагалися приховати від правоохоронців цей факт.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *