ОСТАННІ НОВИНИ

У Жидачівській лікарні під час пологів померла жінка

Юлія Шпак

|

У Жидачівській лікарні від поліції приховали смерть породіллі. Про це у Facebook повідомила голова громадської ради при СБУ у Львівській області Галина Янко.

 

«Знову у Жидачівській лікарні смерть. Смерть породіллі. Лікарня пробувала приховати інформацію перед поліцією, і тільки пару годин тому ми з поліцією виявили даний факт. Розтин відбувся приховуючи від правоохоронців дану смерть, і це не може не вплинути на кваліфікацію злочину», – написала вона.

Також Галина Янко зазначила, що директорка департаменту охорони  здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак повідомлена про цю ситуацію.

«Сподіваємося, що головного лікаря буде відсторонено від виконання обов‘язків та звільнено. А поліція зробить все можливе, аби всі, через кого було загублені життя і приховано злочин, понесли покарання», – додала вона.

Згодом директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак на своїй сторінці у Facebook повідомила, що жінка померла під час операції кесаревого розтину.

«Щиро співчуваємо рідним. Перед трьома дітьми-сиротами немає виправдань ні у кого. Але ж ніхто нічого не приховує. Як, зрештою, і не приховували у всіх інших випадках. Прошу усіх утриматись від передчасних висновків. П/а дослідження проводять фахівці кафедри і патанатомічного бюро. З ними завжди консультується судмедекспертиза», – написала вона.

За слова Ірини Микичак,за попереднім висновком причиною смерті є «ускладнення анестезії під час родорозрішення».

«Детальний опис буде у протоколі. Все зафотодокументовано, ще має бути патогістологічні дослідження. Звичайно, що наказом департаменту призначено службове розслідування. І будуть працювати правохоронці. Однак, вважаю, що бригада лікарів до остаточного встановлення усіх обставин і причин смерті роділлі має бути відсторонена від медичної практики. І такий наказ буде видано в районі», – повідомила вона.

Після цього випадку головний лікар Жидачівської ЦРЛ вирішив піти з посади.

Зазначимо, що це вже не перша смерть у Жидачівській лікарні. Нагадаємо, 27 червня цього року 12-річний тернополянин Роман Кулак помер у Львівській лікарні ОХМАДИТ. Перед цим хлопчика лікували в Жидачівській центральній районній лікарні, лікарів якої батьки і звинувачують у смерті сина.

Згодом експертна комісія підтвердила причетність жидачівських лікарів до смерті 12-річного тернополянина.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *