ОСТАННІ НОВИНИ

Медики Жидачівської лікарні намагалися приховати смерть породіллі, - прокурор області

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 2 січня, під час апаратної наради у Львівській ОДА обговорили трагічний інцидент, який стався днями у Жидачівській лікарні: мова йде про смерть породіллі. Зокрема, прокурор Львівщини Юрій Квятківський запевнив, що медики намагалися приховати від правоохоронців цей факт, відтак наголосив на необхідності провести службову перевірку. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«Мали ганебний інцидент у Жидачеві повторно. Раніше в нас була смерть неповнолітнього, в кінці року оголошено підозру двом лікарям. А у п’ятницю мали смерть породіллі. Лікарі приховали цей факт, не викликали слідчо-оперативну групу, перевезли тіло породіллі до Львова, тоді ми про це дізналися. В суботу вже проводили виїмку документів», – зазначив Юрій Квятківський.

На питання прокурора, чому про цей інцидент не поінформували поліцію, керівниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак відповіла, що медики нічого не приховували, а виклик слідчо-оперативної групи в операційну не передбачений жодним нормативним документом:

«Смерть наступила в стаціонарі під час надання меддопомоги. В нас нема жодного нормативного документу, яким би було передбачено викликати в операційну слідчо-оперативну групу. Всі дії стосовно інформування медики зробили, всі були повідомлені, жодного прикриття там нема. Те, що я не озвучую у ЗМІ причину смерті, не означає, що ми її згідно з попередніми даними не знаємо. Але відбудеться процедура, патологоанатоми проведуть дослідження, і всі матеріали будуть надані».

Також Ірина Микичак наголосила, що дала вказівку провести службове розслідування відразу ж на наступний день після цієї трагедії.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка підтримав позицію прокурора області і зазначив:

«Те, що лікарі хотіли приховати цей факт, – 100%, на превеликий жаль».

Зазначимо, що це вже не перша смерть у Жидачівській лікарні. Нагадаємо, 27 червня цього року 12-річний тернополянин Роман Кулак помер у Львівській лікарні ОХМАДИТ. Перед цим хлопчика лікували в Жидачівській центральній районній лікарні, лікарів якої батьки і звинувачують у смерті сина.

Згодом експертна комісія підтвердила причетність жидачівських лікарів до смерті 12-річного тернополянина.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *