ОСТАННІ НОВИНИ

Ігрові дитячі майданчики в Україні досягнуть європейських стандартів?

Олександр Косик

|

У 2019 році Кабмін виділить кошти для виконання робіт з перекладу проектів національних стандартів, гармонізованих з європейськими стандартами безпеки для дитячих ігрових майданчиків. Про це йдеться у відповіді Мінекономрозвитку на запит народного депутата України Ігоря Васюника, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Зазначимо, що довгий період часу в Україні не існувало жодних стандартів, які б регулювали безпеку на дитячих ігрових майданчиках . Тобто будь-хто міг збудувати будь-який майданчик. У травні 2018 року Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості ухвалив попереднє позитивне рішення щодо впровадження стандартів безпеки на ігрових майданчиках. Європейські стандарти EN1176:2017 та EN 1177 стали рекомендованими для українців, проте вони не були перекладені на українську мову і ніхто ними особливо не користувався.

Зараз стало відомо, що в наступному календарному році Кабмін виділить кошти на переклад цих стандартів українською мовою, і вони стань рекомендованими для всіх, хто будуватиме дитячий майданчик. Після цього будуть робити кроки для того, щоб ці норми стали обов’язковими, а з часом і з’явились відповідні органи, які будуть контролювати дотримання цих норм в країні.

Джерелом фінансування розроблення зазначених проектів національних стандартів є бюджетна програма Мінекономрозвитку КПКВК 1201220, визначена у Додатку №3 до Закону України «Про державний бюджет на 2019 рік».

Детальніше про проблеми дитячих майданчиків можна прочитати на сайті Львівського порталу у статті: Невеселі каруселі. Врятувати український «Діснейленд».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *