ОСТАННІ НОВИНИ

У Рясному відновлюють будівництво скандального індустріального парку

Наталя Дуляба

|

Компанія-інвестор СТР відновила роботу над спорудженням індустріального парку на виїзді зі Львова. Про це сьогодні, 20 грудня, під час сесії Львівської міськради повідомив міський голова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами мера, кримінальне провадження за незаконний продаж землі під індустріальний парк, яке у 2016 році відкрила Генпрокуратура, закрито. Відтак компанія-інвестор СТР повернулись до роботи над будівництвом індустріального парку у Рясному-2. Там планують створити 3 тисячі нових робочих місць.

«Є чітка державна позиція – не дати Львову збудувати індустріальний парк. Після того, як Генпрокуратура почала кримінальне провадження та стала викликати власників і моніторити весь цей процес, інвестор прийняв рішення призупинити свої дії. А за цей час вже збудував дуже великий і потужний парку Румунії. Зараз суд скасував усі ті претензії Генпрокуратури, і CTP активно взялась до роботи… Минулого тижня ми мали серйозну розмову із великою західною компанією, яка приїжджала сюди, аби вивчити можливості щодо початку будівництва тут своїх підрозділів», – розповів Андрій Садовий.

Зараз вже розпочалась підготовка до зведення перших об’єктів на території майбутнього індустріального парку, тривають перемовини із потенційними орендарями.

Як раніше повідомляв Львівський портал, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Також  за цим фактом є відкрита кримінальна справа, і за неї взялася Генпрокуратура.

Більше того, у 2016 році ГПУ проводила обшуки у львівській мерії, аби відшукати оригінали документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі. Із вилучених документів стало відомо, що за підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижчою від її собівартості.

Згодом з’ясувалось, що незважаючи на заяви прокуратури, на спірній ділянці, яку не можуть поділити Львів і Рясне-Руське, таки будуватимуть індустріальний парк. Проти цього активно протестувала громада Рясне-Руської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *