ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО допоможе Україні покращити Військово-морські сили, – Столтенберг

Дарина Смеречанська

|

НАТО допоможе Україні покращити Військово-морські сили. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час спільної прес-конференції з президентом України в Брюсселі, передає РБК-Україна.

 

За його словами, у відповідь на агресивні дії Росії НАТО збільшить оцінку дій РФ на українських територіях.

“У нас тільки що була дуже важлива дискусія щодо допомоги НАТО Україні та агресивних дій Росії у Чорному морі… Ми також допомагаємо Україні покращити свої воєнно-морські сили та кібербезпеку. У відповідь на агресивні дії Росії НАТО збільшить оцінку дій РФ на українських територіях”, – повідомив Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО надасть Україні політичну та практичну допомогу у протистоянні агресії РФ.

“НАТО допоможе політично та практично допоможе Україні. Це включає у себе приблизно 40 мільйонів євро, які були віддані союзниками для допомоги Україні. Сьогодні я казав пану Порошенку, що ми будемо продовжувати проводити таку допомогу і до кінця цього року і надалі”, – додав генсек.

У свою чергу Порошенко підкреслив, що необхідно посилити постійну присутність у Чорному морі, щоб  запобігти подальшому загостренню ситуації.

Нагадаємо, 26 листопада на екстреному засіданні Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка щодо введення воєнного стану.

Зазначимо, що до цього рішення спонукала атака Росії 25 листопада  на українські військові кораблі в Азовському морі. У відповідь на чергову агресію із боку окупантів Україна розпочала підготовку до введення воєнного стану. Збройні Сили України вже перевели у повну бойову готовність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *