ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія просить облраду передати приміщення на Короленка «Центру опіки сиріт»

Вероніка Рой

|

Львівська міська рада звернулась до Львівської обласної ради з проханням передати приміщення на вулиці Короленка, 7 «Центру опіки сиріт» Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Зазначимо, що депутати Львівської обласної ради 25 жовтня цього року під час сесійного засідання прийняли рішення включити нежитлові приміщення на вулиці Короленка, 7 у Львові до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації способом аукціону. У свою чергу, у ЛМР просять облраду скасувати рішення щодо виставлення на аукціон будівлі колишньої Львівської середньої загальноосвітньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7, та передати це приміщення для потреб «Центр Опіки Сиріт».

«Львівська міська рада всіляко підтримує дітей-сиріт, дітей, які опинились у скрутних життєвих обставинах, малозабезпечених та багатодітних сімей. Тому звертаюся до Вас з проханням розглянути можливість скасування рішення № 752 від 25.10.2018 «Про внесення змін до рішення Львівської обласної ради від 17.04.2018 № 671 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад області» та передати ці приміщення для потреб міста Львова з метою реалізації пасторальних та соціальних проектів «Центр Опіки Сиріт», — йдеться у листі міського голови Львова Андрія Садового до Львівської обласної ради.

Додамо, що «Центр Опіки Сиріт» утворено для задоволення потреб дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей із шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, будинків сімейного типу, розподільників, комунальних будинків дитини. Центр дбає не лише про духовне збагачення та фізично-моральну підтримку дітей, але й веде їхню активну підготовку до дорослого та самостійного життя. Над цим працюють наставники, психологи, волонтери та спеціалісти різних профілів.

Діти збираються у різних приміщеннях міста, аби навчатися куховарити, малювати ікони, займатися спортом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *