ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки Львівщина наторгувала з Росією: імпорт складає 8,5% (Інфографіка)

Соломія Головіна

|

Обсяг експорту товарів зі Львівщини у РФ складає 2,2%, а імпорт – 8,5%. Про це сьогодні, 10 грудня, під час апаратної наради повідомила начальник Головного управління статистики у Львівській області Світлана Зимовіна, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Насамперед вона окреслила основні тенденції зовнішньоекономічної діяльності Львівської області. І наголосила, що за останні 3 роки зберігається стабільна тенденція до зростання експорту. В кінці року очікують вийти на 1 млрд 800 млн доларів експортних операцій, що на близько 15% більше від попереднього року (тобто, на 300 млн дол. більше).

«У порівнянні з 2013 роком обсяги експорту товарів збільшилися на 40%. У загальному обсязі понад 80% складає експорт в країни ЄС, водночас у 2013 році він був на рівні 50-60%», – зазначила вона.

Що стосується імпорту, то, за словами Світлани Зимовіної, в цьому році він зупиниться на рівні 2 млрд 600 млн доларів. При цьому, як вона зауважила, виробниками 90% імпорту товарів є країни ЄС. Товари, які виробляються в Польщі Німеччині та Китаї, складають 50%.

«Говорячи про експорт з Росією, то у порівнянні з 2013 роком він зменшився у понад 6 разів. Товарна структура – здебільшого деревина, вироби з паперу, скла…За усіма групами товарів експорт в Росію зменшується в рази у 3-10 разів», – зазначила посадовиця.

І додала, якщо у товарній структурі імпорту з РФ 85% складають нафтопродукти.

«Тут варто зауважити, що обсяг нафтопродуктів у цьому році, який завезено у Львівську область, збільшився у близько 20 разів. Якщо розділити імпорт на дві групи – нафтопродукти і решта товарів, то бачимо, що по основній групі йде зменшення у приблизно 2 рази. Товар, який виробляється в Росії, поступає з інших країн», – наголосила вона.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *