ОСТАННІ НОВИНИ

Лілія Гриневич та Арсеній Яценюк зустрілися зі львівськими студентами

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 10 грудня, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та екс-прем’єр, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Львові зустрілися зі студентами Українського католицького університету. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла Лілія Гриневич, Український католицький університет є кращим приватним вищими навчальним закладом країни, адже на його освітні програми вступають абітурієнти, які отримали найвищі бали із ЗНО. Відтак УКУ є взірцем для державних вишів, що потребують системних змін.

«Також для мене як для міністра найбільш вражаючим в УКУ є те, як тут твориться академічна спільнота. Є спеціальний підхід і методика, в цій академічній спільності студенти зростають духовно, вони виховуються, можна так сказати. Те, що в УКУ вступають випускники із найвищими балами з ЗНО, свідчить про те, що освітні програми тут є надзвичайно якісні. Державним університетам варто було б повчитися в УКУ того, як брати на себе відповідальність за використання коштів, планувати видатки і всю свою діяльність. Тому що сьогодні в системі освіти ми маємо значну частину неефективних університетів, університетів, які не надають належної якості освіти, але зберігають всю стару інфраструктуру і жодним чином не шукають якихось привабливих спеціалізацій, освітніх програм для того, щоб змінити ситуацію», – підкреслила Лілія Гриневич.

Своєю чергою Арсеній Яценюк зазначив, що його дуже вразило спілкування зі студентами та викладачами УКУ, які продемонстрували йому приклад європейської освіти.

«Як відчути результати реформи системи освіти? Треба приїхати в Український католицький університет і побачити, що таке справжня європейська освіта. Можна багато говорити про плани, реформи та нові підходи. Але тут сьогодні я побачив обличчя, очі цих студентів, почув їх та викладачів і відчув: це таки Європа. Україна – це Європа, при чому краща частина Європи. Майбутнє кується в освіті. І те, як кують освіту в УКУ, всі викладачі та самі студенти заслуговують на найвищу повагу», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Також ректор Українського католицького університету Богдан Прах наголосив на важливості не лише здобуття якісної освіти, а й на вихованні нової молоді, яка своїм прикладом почне змінювати державу.

«Фундамент, на якому ми будуємо нашу спільноту, є дуже міцний і глибокий. В ньому на першому місці є людина, християнські загальнолюдські цінності. І саме на людину сфокусована вся наша праця, адже, вийшовши з університету, вона має бути цілісною, має творити нове середовище, має змінювати цей світ. Ми розуміємо, всього світу ми не змінимо, але коли ми поміняємо одну людину, п’ятсот, тисячу людей, то вони почнуть міняти своє середовище. І саме таким чином, маємо велику надію, ми будемо міняти нашу державу», – пояснив Богдан Прах.

Нагадаємо, сьогодні Лілія Гриневич у Львові також відвідала нещодавно відкритий Навчально-практичний центр електрозварювання Міжрегіонального вищого професійного училища, що на вулиці Пулюя.

Фото: Народний фронт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *