ОСТАННІ НОВИНИ

Маємо припинити ділити і розподіляти ветеранів на різні війни та операції, – Ірина Фріз у Львові

Дарина Смеречанська

|

Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз у Львові зустрілась із  учасниками АТО та ООС, а також з громадськими організаціями, які опікуються воїнами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Ірина Фріз зазначила, що при Міністерстві створили консультативно-дорадчий орган – Раду ветеранів, яку очолив учасник АТО з Житомира Володимир Лагута. До складу Ради мають увійти по  одному представнику від кожної області.

“Цей орган має стати керівним у стратегічній комунікації з ветеранськими організаціями на місцях, тому ми звертаємось до  всіх обласних регіональних ветеранських організацій, щоб ви на власному рівні опрацювали питання обрання однієї особи до цього координаційно-дорадчого центру, який триматиме руку на пульсі діяльності Міністерства і давати інформацію щодо конкретних питань, які потребують першочергового вирішення ”,   –  зазначила Ірина Фріз.

Глава відомства запевнила, що розділяти кадрових військових і мобілізованих ветеранів не будуть. Також вона зазначила, що в Україні недоцільно поділяти ветеранів за різними війнами і миротворчими операціями.

“Я наполягатиму на тому, щоб Міністерство у справах ветеранів України займалося усіма ветеранами без виключення. Ми маємо припинити ділити і розподіляти ветеранів на різні війни, на різні операції. Ми маємо об’єднувати ветеранів для того, щоб впроваджувати ідеологічно програму щодо вшанування ветеранів. «Завдяки тобі» – це має бути ідеологія в державі, коли ми шануємо і поважаємо усіх без винятку, без розмежування, адже тільки єднання допомагає досягати результатів”,- зазначила Ірина Фріз.

Ірина Фріз розповіла, що у Міністерстві планують  створити Єдиний державний реєстр ветеранів та провести соціологічне опитування серед ветеранів.

“Ми плануємо звертатись до міжнародних партнерів та ІТ-компаній для створення Єдиного державного реєстру ветеранів. Він є базовим стосовно учасників АТО(ООС), пільговиків  миротворчих операцій та ветеранів інших війн. Це має бути об’єднано в одну базу, яка стане фундаментом для розробки онлайн –платформи “е- ветеран””,- наголосила Ірина Фріз.

У межах зустрічі присутні ставили запитання щодо соціального захисту воїнів-добровольців, сімей померлих та загиблих бійців АТО тощо.

Зазначимо, Міністерство у справах ветеранів  створили 28 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *