ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року у Львові відкриють новий дитсадок

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 3 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради передав на баланс відділу освіти Шевченківського та Залізничного районів дві будівлі на вул. Бортнянського, 12. У цих приміщеннях із початку 2019 року запрацює новий дитячий садок. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, районні відділи освіти отримали на баланс адміністративний будинок загальною площею 586,2 кв м та склад площею 47,3 кв м.

Своїм рішенням виконком встановив, що дитсадок має запрацюапти у переданому приміщенні на вул. Бортнянського, 12 до 1 січня 2019 року.

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі мерії, у дитсадку зможуть навчатися близько 80-90 дітей.

«Це приміщення ми отримали від інвестора. Зараз за кошти інвестора проведені майже усі ремонтні роботи. За кошти міського бюджету ми купляємо матеріали, обладнання та інвентар для того, щоб там із 1 січня 2019 року запрацювали 4 групи. Це буде садочок приблизно на 80−90 дітей, які зможуть потрапити до дошкільного навчального закладу ще до кінця цьогороку», – пояснила начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові сьогодні є одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. На черзі «стоять» більше 9000 дітей.

Відтак у мерії взялися за забудовників, які обіцяли при житлових будинках звести дитячі садки.

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті не буде черг до дитсадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *