ОСТАННІ НОВИНИ

Кінотеатр Довженка отримає 4 мільйони гривень

Наталя Дуляба

|

ЛКП «Культурно-освітній центр ім. О. Довженка» збільшили статутний капітал до 6 мільйонів гривень. «За» відповідну ухвалу вчора, 29 листопада, під час сесії Львівської міськради проголосували 49 депутатів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Статутний капітал центру Довженка, що на Сихові, депутати збільшили на 4 мільйони гривень, відтак тепер його загальний розмір становить 6 мільйонів гривень.

За ці кошти у кінотеатрі Довженка планують оновити інфраструктуру: провести ремонтні роботи, встановити протипожежну сигналізацію, облаштувати глядацьку залу, гримерні приміщення та фойє.

«Оновити інфраструктуру необхідно, щоб модернізувати приміщення ЛКП, забезпечити належні умови для проведення концертів та інших заходів, створити нові конкурентоздатні культурні продукти», – йдеться у пояснювальній записці про проекту ухвали.

Нагадаємо, цього року Львівська міська рада зняла кінотеатр ім. О. Довженка з балансу Сихівської райадміністрації, перетворила його на ЛКП «Культурно-освітній центр ім. О. Довженка» і передала в підпорядкування міського управління культури.

У березні мерія оголосила конкурс на посаду директора центру Довженка. Перемогу з-поміж ще одного кандидата здобула Марта Іванишин.

Зараз у центрі Довженка, крім кінопоказів, відбувається чимало концертів, майстер-класів та зустрічей. Нещодавно Львівський портал спілкувався з Мартою Іванишин та дізнався про її плани щодо переродження кінотеатру. Про майбутню студію створення мультфільмів, оновлену концертну залу, яка є другою у Львові за місткістю після Опери, а також про чотири «К» для «переродження» центру Довженка, читайте в нашому інтерв’ю тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *