ОСТАННІ НОВИНИ

Долю громадського простору біля колишнього «Кінескопу» вирішуватиме робоча група

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 29 листопада, під час сесії Львівської міської ради депутати затвердили перелік проектів, які стали переможцями цьогорічного Громадського бюджету. При цьому у мерії виникли сумніви щодо реалізації проекту громадського простору у сквері на перетині вул. Героїв УПА – Кульпарківська. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Загалом депутати сьогодні затвердили 6 великих та 48 малих проектів, які виграли у Громадському бюджеті. На їхню реалізацію із бюджету міста виділять 38,1 млн грн. Із детальним переліком проектів-переможців можна ознайомитися тут.

Втім під час обговорення депутат Андрій Шевців висловився проти реалізації громадського простору на перехресті вулиць Героїв УПА та Кульпарківської. Він наголосив, що якщо втілити цей проект у життя, то «можна порушити право приватної власності».

«На цій ділянці, де має бути громадський простір, розташований інженерний об’єкт – чаша охолоджувача колишнього заводу «Кінескоп». Тому до цього проекту мали б бути питання ще на етапі модерації. Та він пройшов, а ми тепер маємо нести відповідальність», – зазначив Андрій Шевців.

Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення, аби посадовці мерії зв’язалися з власниками чаші та авторами проекту громадського простору та владнали конфліктну ситуацію.

«Можливо, ми самі викупимо її (чашу, – ред.) , а, можливо, вони (власники, – ред.) самі нам віддадуть, подивимося», – зауважив Андрій Садовий.

Своєю чергою очільник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський наголосив, що у Громадському бюджеті є два проекти, які передбачають облаштування громадського простору у сквері на перетині вулиць Героїв УПА та Кульпарківської.

«У цьому проекті, про який йде мова, не вказано точно ділянки, на якій має бути облаштований громадський простір. Розпорядником проекту буде районна адміністрація, тому логічно, щоб вона взяла двох авторів проектів, утворила робочу групу і попрацювала з ними, аби ці проекти у сквері доповнювали одне одного і жодним чином не конфліктували з приватною власністю», – додав Юрій Лукашевський.

Нагадаємо, на перехресті вулиць Героїв УПА та Кульпарківської компанія «ОККО» планувала облаштувати заправку самообслуговування у вигляді пам’ятника-лева. Втім проти цього виступили активісти та місцеві мешканці. Щоб унеможливити це будівництво, у червні вони спільно з Народним Рухом України самовільно встановили на цьому місці пам’ятник героям УПА. Проте незабаром представники Національного корпусу його перенесли. Згодом перенесений львівськими праворадикалами пам’ятний знак повернули назад на вул. Кульпарківську.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *