ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не підтримали петицію львів’ян проти створення додаткових груп у дитсадках

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 29 листопада, під час сесії Львівської міської ради не підтримали електронну петицію про скасування наказу управління освіти №526р від 31 серпня 2018 року щодо перепрофілювання спальних приміщень у групові у деяких закладах дошкільної освіти Львова. «За» проголосували лише 18 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Відповідним наказом «Про відкриття додаткових груп в закладах дошкільної освіти м. Львова» у дитсадках перепрофільовують спальні приміщення у групові. Мова йде про такі ДНЗ: № 39, 69, 73, 128, 129, 131, 134, 163, 165, 9, 52, 183, 51, 1, 166, 160, 180, 187, 167, 31, 57, 154, 14(Ш), 106, 171, 17, 14(Л), «Лісова казка», НВК школа-садок №94.

Втім як розповіла авторка петиції Оксана Назарук, ці садочки будуть переущільнені, а відповідним наказом чиновники управління освіти порушують санітарні і Державні будівельні норми та правила пожежної безпеки. Відтак вона закликала депутатів відрегувати на цю кофліктну ситуацію.

«Додаткові групи планують відкрити на базі спальних приміщень, які складаються із двох суміжних кімнат. Внаслідок такого перепрофілювання діти, які будуть навчатися у додаткових групах, не матимуть окремого виходу, окремого місця для роздачі їжі, окремої роздягальні. При цьому утворюються прохідні приміщення спалень, місця комунікації стають спільними. Наприклад, у деяких групах двома санвузлами і двома рукомийниками користуватимуться мінімум 42 дитини. У кожній групі мають поставити 7 триярусних ліжок, і дитині, яка буде спати на верхньому ярусі, доведеться йти по спальних місцях своїх одногрупників», – пояснила Оксана Назарук.

Водночас голова комісії гуманітарної політики Тетяна Іванів зауважила, що управління освіти вже внесло зміни до згаданого наказу, тож розгляд петиції львів’ян є вже неактуальним.

«Хочу зазначити, що деякі приміщення справді дозволяють це перепрофілювання. Ми виїжджали на місце, оглядали ці приміщення, спілкувалися з батьками. Деякі з них є «за», деякі – проти. Але ця петиція є вже неактуальна, бо є вже внесені зміни до цього наказу», – зазначила Тетяна Іванів.

Відтак депутатам не вистачило голосів, аби підтримати цю електронну петицію.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові сьогодні є одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. На черзі «стоять» більше 9000 дітей. Відтак у мерії взялися за забудовників, які обіцяли при жотлових будинках звести дитячі садки.

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті не буде черг до дитсадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *