ОСТАННІ НОВИНИ

Дешеві внутрішні авіаперевезення: Омелян анонсував рейси Харків – Львів та Київ – Ужгород

Олена Карп'юк

|

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що до кінця 2018 року між Києвом та Ужгородом з’явиться пряме авіасполучення. Втім для запуску цього рейсу потрібно, аби ужгородський аеропорт пройшов сертифікацію. Про це він заявив учора, 13 листопада, в ефірі 5 каналу, передає Львівський портал.

 

«По Закарпаттю я дуже гордий, що саме сьогодні прибула місія Європейського агентства з питань авіаційної безпеки (EASA) до Києва. Відбудеться аудит і сертифікація аеропорту в Ужгороді. Але це не просто сертифікація одного аеропорту. Фактично це сертифікація всього українського аероруху – українського агентства, яке відповідає за безпеку польотів. І ми будемо мати європейський сертифікат якості на всі операції, які здійснюються в Україні. Це величезний плюс, бо це перший такий досвід. Вони розпочали свою роботу цього тижня, – тримаю пальці схрещеними, – щоб до кінця тижня (в п’ятницю завершується їхня місія) все пройшло добре. Зараз дуже важливо, наскільки готовий сам аеропорт… Ми попередили європейських експертів, щоб вони не чекали побачити в Ужгороді Франкфурт, Стамбул чи “Бориспіль”, бо це ж регіональний аеропорт. Вони це теж розуміють, тому я сподіваюся на позитивне вирішення цієї історії. І ми хочемо виконати доручення Президента, щоб цього року відбулося регулярне сполучення між Києвом та Ужгородом», – розповів Володимир Омелян.

Водночас він зауважив, що вже із 2019 року доступними також будуть авіарейси з Харкова й Києва до Одеси, а також із Харкова до Львова.

«Загалом зараз частка лоукостів в українському авіасполученні і назовні – це майже 30%. Це теж добрий показник, у Європі в середньому десь така сама цифра. Я думаю, наступного року буде можлива опція Харків–Одеса, Київ–Одеса, можливо, Харків–Львів – від 500 грн. А Київ–Ужгород – будемо над цим працювати. Думаю, там теж будуть невисокі ціни», – додав Омелян.

Як повідомляв Львівський портал, влітку під час свого візиту до Львова Володимир Омелян анонсував суттєве подешевшання внутрішніх авіаперевезень у 2019-2020 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *