ОСТАННІ НОВИНИ

Омелян заявив, що через рік-два в Україні можуть подешевшати внутрішні авіаперевезення

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на дороговизну, в Україні зараз існує великий попит на внутрішні авіаперевезення. Відтак міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що суттєво знизити вартість квитків на міжрегіональні польоти вдасться вже у 2019-2020 роках. Про це він сьогодні, 17 липня, заявив у Львові під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Попит на внутрішні авіаперевезення в Україні шалений. Ми бачимо, що всі рейси забиті вщент, при цьому ціни на внутрішні перевезення є все ще високими. Серед популярних внутрішніх напрямків сьогодні, безумовно є Київ-Одеса, Київ-Львів. Ми бачимо різкий бум щодо Херсону, я вірю в потенціал Миколаєва. Також дуже цікавий є напрям Дніпра, але через дивну політику летовища нам все ще не вдається переламати ситуацію. Багато компаній хочуть літати над Дніпром, але небо штучно закривають. Ми хочемо, щоб у кожному обласному центрі було мінімум одне повноцінне летовище, а також ще одне, яке виконувало б суто внутрішні рейси. Літати повинно бути зручно і дешево», – розповів Володимир Омелян.

Він зазначив, що вартість перельотів всередині країни цього року вже є нижчою у порівнянні з 2017 роком. Тому міністр інфраструктури переконаний, що суттєво здешевити квитки на такі перельоти в Україні вдасться у 2019-2020 роках.

«Динаміка цін вже є абсолютно іншою, ніж була рік тому. Вони вже є меншими, польоти вже є доступніші. Доказом цього є та кількість людей, які літають. Ще рік-два і ми переламаємо ситуацію з внутрішніми авіаперевезеннями. Зараз питання номер один навіть не у літаках та не в компаніях, питання – у летовищах та злітних смугах», – наголосив Володимир Омелян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *