ОСТАННІ НОВИНИ

Невакцинованим від кору дітям у школу і садок – зась. Головний медик Львівщини пропонує прийняти кардинальне рішення

Соломія Головіна

|

На Львівщині спостерігається чергова хвиля підвищення захворювання на кір. Так, директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак під час апаратної наради наголосила на необхідності прийняття кардинального рішення щодо обмеження доступу невакцинованих дітей в організовані колективи, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«На жаль, у нас знову нова хвиля підвищення захворювання на кір. Мусимо приймати кардинальне рішення по обмеженню доступу невакцинованих дітей в організовані колективи», – зазначила вона під час сьогоднішньої наради в ЛОДА.

Своєю чергою директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій поінформувала про призупинення навчання через кір у навчальних закладах в Солонці, Зимній Воді та Рудному:

«На Львівщині зафіксовано три випадки призупинення навчання у зв’язку із захворюваністю на кір: у Солонці, Зимній Воді та Рудно. У Зимній Воді та Рудному зі завтрашнього дня відновлюють навчання, а в Солонці тільки з сьогоднішнього дня його припинили…».

За словами Ірини Микичак, 67% дітей області охоплені вакцинацією. Як вона наголосила, вакцинами Львівщина забезпечена сповна: у резерві є 40 тисяч доз.

«Однак люди скаржаться, що вакцина є недоброю, втім насправді це сучасна імпортна вакцина не китайського, а французького виробництва… Основний наш меседж – вакцинувати дітей та дорослих. Для цього є всі можливості», – зауважила директор департаменту охорони здоров’я.

Також Ірина Микичак додала, що законом дійсно передбачене обмеження доступу невакцинованих дітей в організованих колективах. І це, як вона наголосила, – європейська практика.

Втім голова Львівської ОДА Олег Синютка не підтримав таку пропозицію, відказавши:

«Ви ж розумієте, що такого ми робити не будемо. Але мусимо спонукати людей і роз’яснювати їм…».

Більше про кір у Львові можна прочитати у матеріалі Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівського порталу«Страх вакцинації vs спалах кору: як Львів бореться з масовим захворюванням».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *