ОСТАННІ НОВИНИ

У школі в Рудному на кір захворіли 22 дитини

Вероніка Рой

|

В Рудному, що у Залізничному районі Львова, у загальноосвітній школі №74 на кір захворіли 22 дитини. Найбільше хворих зафіксовано в одному з перших класів. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив директор школи Михайло Юрків.

 

«В понеділок було 17 дітей, які захворіли на кір, а сьогодні вже 22 дитини. Найбільше хворих зафіксовано у 1-А класі. Мабуть, вони заразилися ще до осінніх канікул та перенесли хворобу у школу. Зараз є наказ по місту, що у 1 класі, де є найбільше хворих, припиняються заняття до п’ятниці – 9 листопада. В інших класах є по одному учню, які захворіли на кір: в 2 класі – одна дитина, в 3 класі – одна дитина та в 7 класі – також одна дитина», – сказав Михайло Юрків.

Керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила Львівському порталу, що до осінніх канікул спалаху кору у школах Львова не було. Також зазначила, що завтра вранці буде точна інформації щодо кількості хворих на кір у навчальних закладах міста.

«Вчора ми отримали лист від директора школи №74 про те, що 17 учнів цього навчального закладу захворіли на кір. Ми побачили, що 13  дітей є з одного класу і чотири дитини – з інших класів. Тому на сьогоднішній ранок ми рекомендували директору припинити навчання у 1-А класі, а решта дітей далі ходять до школи. Також ми просили його ще раз інформувати батьків про необхідність щеплення, особливо тих дітей, які контактували з хворими. У випадку, якщо ситуація й надалі буде погіршуватися, то будемо вже приймати рішення. Для того, аби закрити школу на карантин, потрібно рішення міської комісії ТЕБ і НС. На даний час таких підстав немає», – сказала вона.

У Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, що у Львівській області за тиждень (25.10-31.10)  зареєстровано 299 випадків  кору, в тому числі 245 дітей до 17 років, що становить 81,9% ,серед  дорослих  – 54 випадків (18,1 %). На минулому тижні – 370 випадків, відповідно спостерігається зменшення на 71 випадок.

«За останній тиждень зареєстровано 8 спалахів в організованих колективах (Пустомитівський р-н – 3, Дрогобицький р-н – 2, м. Самбір, м. Городок, м. Львів – по 1). Захворіло 30 дітей, з них не щеплені 21 дітей», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що найбільше хворіють кором на територіях: м. Львів, Пустомитівський,  Яворівський, Перемишлянський, Жовківський, Стрийський,  Дрогобицький райони.

«Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі  5-9р. 77,1 % хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 196 осіб ( 65,5 %), у тому числі 149 дітей віком до 17 років. З початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 7364 осіб, в т.ч. 5200 дітей, 2164 дорослих», – додають у лабораторному центрі.

Нагадаємо, кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – тільки вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику.

Більше про кір у Львові можна прочитати у матеріалі Львівського порталу: «Страх вакцинації vs спалах кору: як Львів бореться з масовим захворюванням».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *