ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за тиждень майже 500 людей захворіли на кір

Юлія Шпак

|

У Львівській області за минулий тиждень зареєстровано 489 випадків  кору.  В тому числі 373 дітей до 17 років, що становить76,3%. Серед  дорослих зареєстровано 116 випадків. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ.

 

Так, у порівнянні з минулим тижнем, кількість хворих зросла на 190 випадків.

«Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі  5-9років.78% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 323 осіб (66,0 %), у тому числі 235 дітей віком до 17 років». – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що найбільше хворіють кором на територіях: Львова у Пустомитівському,  Яворівському, Перемишлянському, Жовківському, Стрийському,  Дрогобицькому районах.

«З початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 7845 осіб, в т.ч. 5569 дітей, 2276 дорослих. За останній тиждень зареєстровано 10 спалахів в загальноосвітніх школах (м. Львів – 5, м. Стебник, м. Турка, Пустомитівський, Яворівський, Самбірський по  1). Захворіло 46 дітей, з них госпіталізовані 16 дітей», – додають в обласному лабораторному центрі.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що у школі в Рудному 22 дитини захворіли на кір.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору –  тільки вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.  Також у Міністерстві охорони здоров’я затвердили наказ про проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих.

Відповідно до зазначеного наказу, впродовж 2018 року забезпечується проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями:

  • серед груп професійного ризику: медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров’я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національна поліція України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України, Державна служба охорони);
  • студентів навчальних закладів без обмеження віку.

Для проведення імунізації цих груп дорослих вакцини є в наявності.  Для щеплень КПК в Україну наразі постачається вакцина «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн», вона якісна, ефективна і безпечна, надається державою безоплатно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *