ОСТАННІ НОВИНИ

Школярів запрошують взяти участь у конкурсі малюнків, аби допомогти зібрати кошти на створення банку крові для тварин

Юлія Шпак

|

У Львові триває другий міський конкурс шкільних малюнків «До чотирилапих, як до себе». Найкращі роботи стануть ілюстраціями для календаря на 2019 рік. А кошти від його продажу підуть на створення першого у Західній Україні банку крові для собак на базі ЛКП «Лев». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Благодійну акцію ініціювала компанія «Кормотех» у межах щорічного загальноміського циклу уроків «Маленький принц. Львів, що любить тварин» спільно з Навчально-методичним центром освіти Львова. Відтак учасниками конкурсу можуть стати школярі 7-8 класів, які у 2017-2018 навчальному році займалися або цьогоріч у травні займатимуться за цією освітньою програмою.

«Малюнки мають стосуватися теми відповідального ставлення до чотирилапих. Найкращими роботами проілюструють календар на 2019 рік та іншу сувенірну продукцію. Кошти від їх продажу передадуть до ЛКП «Лев» на створення банку крові для собак. У серпні для майбутньої лабораторії закупили перше обладнання – професійний мікроскоп Leica DM500. Збір пожертв триває. Для запуску банку потрібно щонайменше 250 тисяч гривень», – повідомляють організатори заходу.

Прийом конкурсних робіт триває від 18 жовтня до 12 листопада включно. Малюнки мають бути виконаними на аркуші формату А3. Учасники повинні додати анкету формату А4 з назвою роботи і технікою виконання, вказати прізвище, повне ім’я та вік автора, клас та назву навчального закладу, а також зазначити, чи мають домашню тварину і вказати її породу та прізвисько. Надіслати малюнок на конкурс можна поштою або принести за адресою: львівський офіс компанії «Кормотех», вул. Стрийська, 33, ІІ поверх, м. Львів, 79026.

Переможців журі обере до 16 листопада. Про дату і місце нагородження учасників подарунками і відзначення усіх учасників конкурсу пам’ятними сувенірами організатори повідомлять згодом.

Додамо, у 2017 році на конкурс «До чотирилапих, як до себе» надійшло понад 150 малюнків. 12 найкращих стали ілюстраціями для календарів, кошти від продажу яких пішли на потреби собак з притулку «Милосердя».

Довідка

«Маленький принц. Львів, що любить тварин» – інноваційний освітній проект, який вчить гуманного поводження з чотирилапими. Програма розкриває теми добробуту та гармонічного співіснування з тваринами, відповідальності та жорстокості людей щодо них. Курс вчить поважати домашніх тварин і розуміти їхні потреби. Базується на досвіді Великобританії. У Львові курс започаткували у 2016 році. Проект інтегрований у шкільну програму. Чотири уроки у межах курсу зоології та одне виїзне заняття на ЛКП «Лев» проводять для усіх семикласників. Це спільна ініціатива компанії Kormotech і департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Партнерами проекту є онлайн-академія гуманної освіти, фонд Dog Trust та ЛКП «Лев».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *