ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові візьмуться за забудовників, які пообіцяли звести дитсадки

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 2 листопада, під час засідання члени виконавчого комітету Львівської міськради дали протокольне доручення профільним департаментам напрацювати «дорожню карту» щодо будівництва дитсадків при житлових комплексах. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

У міськраді вирішили з’ясувати, на якій стадії перебуває спорудження дитячих дошкільних закладів, які зобов’язались звести компанії-забудовники, отримуючи містобудівні умови та обмеження на житлові будинки.

«Нам потрібно з’ясувати, хто із забудовників і як зараз у Львові дотримується взятих на себе зобов’язань щодо дитсадочків», – наголосив член виконкому Орест Печенко.

Відтак головний архітектор Львова Юліан Чаплінський має оприлюднити перелік всіх містобудівних умов та обмежень, виданих протягом останніх 5 років, які передбачають зведення ДНЗ при житлових комплексах.

Держархбудінспекція міста Львова своєю чергою має надати інформацію щодо ходу будівництва цих дитсадків.

Департамент містобудування міськради Львова повинен оприлюднити перелік земельних ділянок, на яких згідно з містобудівною документацією передбачене спорудження ДНЗ, а також закріпити ці землі за громадою міста саме для такого будівництва.

«Також потрібно провести робочі наради з різними управліннями і створити стратегічну програму будівництва дошкільних навчальних закладів у Львові. Я вважаю, що це можливо робити коштом як і бюджету міста, так і залучати приватних інвесторів, можливо, за програмою державного і приватного партнерства. Коли приватний інвестор буде готовий збудувати навчальний заклад з умовою, наприклад, певної кількості груп, які будуть мати бюджетне фінансування», – пояснив Орест Печенко.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові сьогодні є одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. На черзі «стоять» більше 9000 дітей.

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті не буде черг до дитсадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *