ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині школярі отримають більше 2300 наборів конструктора «Play Box»

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 29 жовтня, Львівська область отримала другий комплект ігрових наборів конструкторів «Play Box» в межах Нової Української школи, спільного меморандуму Міністерства освіти і науки та The LEGO Foundation. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Загалом школам Львівщини передадуть 2348 наборів конструктора.

Зазначимо, відповідно до меморандуму, The LEGO Foundation упродовж 2018-2019 років безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи, а це – близько 17 тисяч шкіл з усієї України. Також компанія допоможе педагогам опанувати методики для ефективного використання конструкторів у навчанні.

Нагадаємо, на початку жовтня Львівщина отримала майже 9 млн грн на Нову українську школу. Із початку 2018 року на її впровадження в області виділили 99 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці серпня у Львівській ОДА заявляли, що область не у повному обсязі готова до нового навчального року, оскільки райони не встигли придбати необхідне обладнання для Нової української школи. Тому чиновників тих районів, де до 1 вересня не встигли освоїти субвенції на освіту, збиралися притягнути до відповідальності. Однак станом на сьогодні, 4 жовтня, жодної інформації про це немає.

Ще в квітні держава направила в регіони 1 млрд грн на Нову українську школу. Втім перед початком навчального року у Міністерстві освіти і науки наголошували, що органи місцевого самоврядування встигли використати лише від 50% до 75% цієї субвенції.

Нагадаємо, з 1 вересня стартувала Нова українська школа. Тепер на дітей у молодших класах чекає зовсім новий підхід до навчання: малеча буде більше гратися, експериментувати та більше працювати у колективі. Таким чином освіта базуватиметься більше на вміннях та навичках. Детальніше про нововведення читайте тут.

Фото: Львівська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *