ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримала ще майже 9 мільйонів на Нову українську школу

Олена Карп'юк

|

Цього тижня Львівщина отримала останній транш субвенції з державного бюджету розміром 8,9 млн грн для реалізації реформи Нової української школи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Всі ці кошти скерували на закупівлю навчальних засобів та мобільних меблів для учнів усіх початкових класів в області.

Загалом із початку року на впровадження Нової української школи на Львівщині виділили 99 млн грн. Із них 28 млн грн пішли на підвищення кваліфікації вчителів, а на придбання обладнання для початкової школи витратили 71 млн грн.

«Таким чином області вдається реалізувати освітній проект повноцінно і створити необхідне навчальне освітнє середовище», – йдеться у повідомлення.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці серпня у Львівській ОДА заявляли, що область не у повному обсязі готова до нового навчального року, оскільки райони не встигли придбати необхідне обладнання для Нової української школи. Тому чиновників тих районів, де до 1 вересня не встигли освоїти субвенції на освіту, збиралися притягнути до відповідальності. Однак станом на сьогодні, 4 жовтня, жодної інформації про це немає.

Ще в квітні держава направила в регіони 1 млрд грн на Нову українську школу. Втім перед початком навчального року у Міністерстві освіти і науки наголошували, що органи місцевого самоврядування встигли використати лише від 50% до 75% цієї субвенції.

Нагадаємо, з 1 вересня стартувала Нова українська школа. Тепер на дітей у молодших класах чекає зовсім новий підхід до навчання: малеча буде більше гратися, експериментувати та більше працювати у колективі. Таким чином освіта базуватиметься більше на вміннях та навичках. Детальніше про нововведення читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *