ОСТАННІ НОВИНИ

На Личакові відкрили монумент хорватським військовим Першої світової війни

|

На Личаківському кладовищі  27 жовтня відкрили монумент хорватським військовим Першої світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

За загальними відомостями, на території Галичини, Буковини та Волині під час Першої світової війни загинуло декілька тисяч хорватських військових. Через це  встановлення пам’ятника у Львові має символічне значення і є знаком вшанування пам’яті всіх загиблих.

Зазначимо, що подія присвячена 100-річчю завершення Першої світової війни.

Розпочали захід хвилиною мовчання за усіма загиблими у тогочасній війні. Опісля, відбувся чин панахиди та освячення монументу, покладання квітів.

“Сто років тому молоді воїни поклали свої життя задля миру та спокою. Пройшло сто років, але питання миру і досі є актуальним. Український воїн боронить нашу незалежність, безпеку не лише в нашій країні, але й в країнах Європейського Союзу. Ми несемо важкі втрати, але такою ціною здобувається незалежність і демократичні цінності.  Ми сьогодні відчуваємо підтримку усіх країн Європейського Союзу. Дякую за цю єдність хорватському народу. Разом ми єдині і непереможні. Пам’ятаймо про відважних хлопців і цю пам’ять ми повинні пронести у наших серцях. Про їхній героїчний подвиг ми повинні розповідати нашим дітям та онукам, бо завдяки їхній жертві ми можемо жити у незалежній та демократичній країні”, – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Ініціаторами спорудження пам’ятника є місто Загреб у співробітництві з Урядом Республіки Хорватії, спілкою хорватських ветеранів та Посольством Республіки Хорватії в Україні. Ідею спорудження пам’ятника підтримало Міністерство закордонних справ України.

Автором архітектурної композиції є Володимир Цісарик.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *