ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрпошта» може закрити відділення та припинити доставку пенсій у селах

Юлія Шпак

|

Національний поштовий оператор «Укрпошта» з 1 січня 2019 року не здійснюватиме доставку пенсій населенню, якщо тариф на доставку не буде змінено. Про це заявив генеральний директор компанії «Укрпошта» Ігор Смілянський в інтерв’ю газеті «Урядовий кур’єр», передає УНІАН.

 

«Ми підготували антикризовий план, який впровадимо з 1 листопада, якщо тариф не буде прийнятий. Це означає, що «Укрпошта» має оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу», – заявив він.

За його словами, від вирішення цього питання залежатиме, скільки відділень залишиться у оператора – 11,5 тисячі як зараз, або 4,3 тисячі. Також він зазначив, що в середньому кожне відділення в селі щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень.

«Одна з головних причин збитковості – доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень», – сказав  він.

Смілянський повідомив, що на сьогодні 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через «Укрпошту»». При цьому, тариф на доставку залишається незмінним з 2004 року, а актуалізація пенсійного тарифу не закладена в проект державного бюджету на 2019 рік.

Додамо, що у 2017 році «Укрпошта» отримала 203 мільйони гривень чистого збитку проти 158 мільйонів гривень чистого прибутку роком раніше. При цьому «Укрпошта» оцінила збитки від послуги доставки пенсій в 1 мільярд гривень на рік.

Влітку президент України Петро Порошенко заявив, що виступає категорично проти скорочення «Укрпоштою» відділень у сільській місцевості, а також намірів припинити надання послуги з виплати пенсій через відділення оператора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *