ОСТАННІ НОВИНИ

Клімкін заявив, що на кордоні з Польщею потрібно вдвічі збільшити кількість пунктів пропуску

Вероніка Рой

|

Глава МЗС Павло Клімкін заявив про те, що на українсько-польському кордоні необхідно збільшити кількість пунктів пропуску з чотирьох до восьми. Про це він повідомив сьогодні, 25 жовтня, під час прес-конференції у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, коли Польща на кордоні скасовувала «зелені коридори», то почали утворюватися шалені черги.

«Польща почала скасовувати ці «зелені коридори» неформально, бо формально нічого не скасовано. Польща створює ситуацію, коли на кордоні виникають ці шалені черги. Звичайно, частина відповідальності лягає і на нас, це стосується «євроблях», ми всі прекрасно знаємо про це. Але що робити із вантажним транспортом, автобусами та контролем?По-перше, маємо говорити про те, що механізми контролю та кордонах мають бути уніфіковані, має бути більше пунктів спільного митного та прикордонного контролю. Також мають бути досягнуті домовленості між Польщею та Україною про те, що  ми з чотирьох збільшуємо до восьми пунктів пропуску», – сказав Павло Клімкін.

Також він зазначив, що сьогодні є проблеми з інфраструктурою, якої наразі вистачає.

«Тут є проблеми з нашого боку, особливо стосовно під’їзних доріг. Але інфрастуркутура має бути тотально модифікована, якщо ми хочемо цей кордон відкрити», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *