ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень на Львівщині виявили 19 нелегальних працівників

Юлія Шпак

|

Під час перевірок протягом минулого тижня на Львівщині виявлено 19 неоформлених працівників.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

 

Зазначається, що працівниками Головного управління ДФС у Львівській області спільно з працівниками Головного управління Держпраці у Львівській області в період з 10 по 19 жовтня проведено ряд спільних перевірок, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення.

«За результатами проведених заходів було виявлено та задокументовано факти використання роботодавцями праці 19-ти неоформлених належним чином найманих працівників. Копії матеріалів таких перевірок буде скеровано на адресу Головного управління Держпраці у Львівській області для відповідного реагування та прийняття рішення, згідно з вимогами чинного законодавства про працю», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагаюудть, що чинним законодавством передбачено застосування значних сум штрафних санкцій за кожного виявленого неоформленого належним чином найманого працівника (30-ть мінімальних зарплат, або 111 690 гривень).  Натомість, на ці кошти можна офіційно протягом цілого року виплачувати працівнику зарплату у розмірі, не нижчому ніж середня по області.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що із 5 жовтня цього року роботодавців чекають масові перевірки щодо нелегально працевлаштованих працівників та інших порушень трудового законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *