ОСТАННІ НОВИНИ

Роботодавцям Львівщини нагадують: із 5 жовтня розпочнеться активне «полювання» на нелегальних працівників

Соломія Головіна

|

Із 5 жовтня роботодавців чекають масові перевірки щодо нелегально працевлаштованих працівників та інших порушень трудового законодавства. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Власне, під час апаратної наради у ЛОДА він нагадав про розпорядження Кабміну, яким передбачено те, що з 5 жовтня розпочнеться більш активна діяльність контролюючих органів щодо виявлення незадекларованої найманої робочої сили та інших порушень трудового законодавства.

«До цього часу потрібно провести серйозну промоційну кампанію. Наша мета полягає не в тому, щоби притягнути до відповідальності суб’єкти господарювання і нарахувати штрафи, а, щоби вони працевлаштували робітників, які де-факто працюють, і виплачували їм відповідну зарплату», – сказав Роман Филипів.

Окрім цього, в кожному районі та місті, за його словами, мають намір створити робочу групу, яка їздитиме основними бюджетоутворюючими підприємствами і доноситиме до роботодавців інформацію про те, що краще зараз вийти у легальне «біле» поле, ніж потім, коли прийдуть контролюючі органи, отримати штрафні санкції.

Нагадаємо, що за неоформленого працівника може «світити» штраф понад 111 тис. грн, за недопущення інспектора до перевірки – 372 тис. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *