ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували книгу донецьких волонтерів «Авдіївка. Шлях до перемоги»

Олександр Косик

|

У великій залі 58 будинку офіцерів Львівського гарнізону відбулась презентація книги донецьких волонтерів «Авдіївка. Шлях до перемоги». Про це Львівському порталу повідомили у медіа-центрі МОУ Львів.

 

За словами однієї з співавторів книги, мешканки українського міста Авдіївка, волонтера Аліни Косовської ця книга є розповіддю про те, як мирне українське робітниче місто водночас опинилось у вирії війни, і стало фронтовим. Про те, як люди цього міста всі роки російської агресії боряться за те, щоб бути і жити в Україні.

«Нам дуже хочеться розповісти всьому світові, а насамперед Україні і Українцям, що попри всі стереотипи, нав’язані нам кремлівською пропагандою, мешканці Авдіївки – це громадяни України. І з початком війни ми не здались чи заховались по своїм оселям. А почали рятувати своє місто. Кожен як може», – наголосила Аліна Косовська.

В книзі задокументовано 15 історій Авдіївців, хто або став до лав Збройних Сил України, або почав волонтерську діяльність, або активно долучився до спротиву сепаратистських замахів на місто. Також, в книзі є 11 історій розказаних військовими про своє враження від Авдіївки. За словами авторки, вони не шукали позитивних історій від бійців. А попросили розповісти свої враження і правдиво виклали їх в своїй книзі.

Разом з книгою, Аліна презентувала, і різноманітні вироби, та сувеніри, що виготовляють Авдіївські волонтери. Кошти від продажу книги, та військових сувенірів ідуть на підтримання тих небагатьох пам’ятників українським воїнам, що вже є на території міста. А в планах волонтерів, зробити цілий меморіальний комплекс присвячений захисту Авдіївки від російської навали. Отож, купуючи книгу «Авдіївка. Шлях до перемоги», ви не лише отримаєте унікальні свідчення українського опору новітній російській агресії, але й долучитесь до благородної справи – встановлення основ нашої історичної пам’яті на тих територіях, на які зазіхає наш східний сусід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *