ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини просять допомогти заблокувати створення норкової ферми на території Бродівського району

Олександр Косик

|

На Львівщині планують збудувати норкову ферму, яка може негативно впливати на екологічну ситуацію області. Відтак кампанія ХутроOFF закликає місцевих мешканців допомогти їм заблокувати цей проект на початковій стадії, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Стало відомо про план будівництв наймасштабнішої норкової ферми в Україні у Бродівському районі Львівської області. Це може спричинити екологічну катастрофу в районі: забруднення ґрунтів, водойм, підземних вод та повітря. Як наслідок: збільшення кількості алергічних реакцій у місцевих мешканців, насамперед – у дітей і літніх людей, хвороби шляхів дихання й підвищення ризику онкохвороб.

Місцева громада на цьому етапі може заблокувати проект. Закликаємо мешканців району створити ініціативну групу для запобігання відкриття цієї норкової ферми. Кампанія ХутроOFF запрошує лідерів ініціативної групи, яку необхідно чимшвидше створити, звертатись для консультування», -йдеться у повідомленні.


За аналізом ГО Єдина Планета – справжній іноземний власник переміщає виробництво через заборону цього бізнесу в Європі, а в документах фігурує громадянин України, який не має прямого відношення до нього.

До Мінприроди вже подана інформація про майбутню ферму для оцінки впливу на довкілля: http://eia.menr.gov.ua/places/view/1929

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *