ОСТАННІ НОВИНИ

США збираються посилювати санкції проти Росії кожні 1-2 місяці

Дарина Смеречанська

|

Спеціальний представник США з питань врегулювання в Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа продовжить посилювати тиск на Росію, передусім через введення в дію нових санкцій з періодичністю місяць чи два. Про це повідомляє Укрінформ.

 

“Ми намагаємося посилити тиск на Росію, щоб змусити її вести переговори, які приведуть до рішення (щодо врегулювання конфлікту на сході України – ред.). Це включає збереження санкцій в США, а також посилення цих санкцій періодично впродовж часу”, – зауважив представник США.

Він підкреслив, що це саме той шлях, яким прямує адміністрація президента Трампа, і продовжить це робити в майбутньому.

“Ви побачите, як набиратимуть чинності додаткові санкції, – щомісяця або кожні два місяця, близько до того, як ми вже бачили раніше”, – підкреслив Волкер.

Він також наголосив, що офіційний Вашингтон працює в цьому питанні з європейськими партнерами. “Європейський Союз продемонстрував величезну стійкість в плані їх (санкцій проти Росії – ред.) збереження”, – зауважив американський дипломат.

Як повідомлялося, після анексії Криму США ввели перший пакет санкцій проти Росії, а у квітні 2018 року року Вашингтон запровадив нові санкції проти російських бізнесменів і чиновників, а також фінансових установ та компаній, пов’язаних з Кремлем, – це один із найбільш потужних пакетів санкцій проти РФ, пов’язаних, у тому числі, з її агресією проти України. Обмеження були введені на виконання Акта протидії противникам Америки через санкції (CAATSA), затвердженим у серпні минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *