ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці вийдуть у суботу на пікет через транспортну блокаду Рясного

Дарина Смеречанська

|

У суботу, 20 жовтня, о 17.00 відбудеться акція протесту через транспорту блокаду Рясного. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Як наголошують ініціатори пікету, Рясне є найбільш ізольованим районом Львова.

«Рясне – це територія міста Львова, яка включає в себе мікрорайони Рясне-1, Рясне-2 та Кам’янка. Загальна чисельність населення – близько 40 000 мешканців. Щодня мешканці Рясного, мабуть, найбільше серед всіх інших районів Львова, відчувають незручності через повну відсутність міського громадського транспорту або ж його неналежне функціонування. Ми ніби відірвані від решти міста і владі до наших проблем абсолютно байдуже. Проблеми з транспортом в Рясному не вирішуються роками: ситуація лише погіршується. Зранку неможливо виїхати в центр Львова чи інші райони, автобуси, які їдуть є забиті вщент уже на початковій зупинці, вони просто не зупиняються. Увечері неможливо повернутись до дому після 21.00 – 22.00 через повну відсутність автобусів. Електротранспорт до нас не їздить. Рясне сполучає з центром міста лише одна дорога – вул.Шевченка. Постійні корки на ній – це звичайна справа. Район росте, будуються десятки багатоповерхових новобудов, а про нову дорогу на Левандівку лише примарні розмови…», – зазначили організатори  пікету.

Серед їхніх вимог: збільшення кількості автобусів на маршрутах, що їдуть до/з Рясного, особливо в ранковий час; відновлення маршрутів № 49, 30, 12, 54, які, за словами самих мешканців, існують лише на папері та в т.з. «Транспортній реформі 2012 р.», а фізично їх немає уже кілька років поспіль; продовження руху маршрутів, особливо комунального 6А до 23.00; негайний і реальний початок розробки проекту будівництва дороги з Рясного на Левандівку; виділення коштів на початок будівництва в бюджеті міста на 2019 рік.

Місце проведення пікету – вул.Шевченка 358А, поблизу супермаркету «Сільпо».

Як повідомляв Львівський портал, від сьогодні у Львові запрацював експериментальний автобусний маршрут, який з’єднує мікрорайон Рясне із приміським вокзалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *