ОСТАННІ НОВИНИ

Одна з ТЕЦ Дубневичів залишилась під арештом по справі НАБУ

Олена Карп'юк

|

Новояворівська теплоелектроцентраль народних депутатів Дубневичів залишилась під арештом, накладеним у межах кримінальної справи НАБУ про розкрадання понад 300 млн кубометрів природного газу ПАТ «НАК «Нафтогаз України» із завданням збитків на майже 1,4 млрд грн. Про це повідомляють Наші гроші, передає Львівський портал.

 

Клопотання про зняття арешту мало розглядатись суддею Оленою Куровою, однак, заявник його відкликав. Новояворівська ТЕЦ залишилась під арештом.

Аналогічне клопотання суд має розглянути стосовно ТЕЦ у Новому Роздолі. Засідання відбудеться 18 жовтня.

Нагадаємо, у серпні цього року Новороздільненську та Новояворівську теплоелектроцентралі (ТЕЦ), які належать компаніям нардепів Ярослава і Богдана Дубневичів, заарештували за підозрою у незаконному заволодінні понад 300 млн кубометрів газу.

У вересні цього року Агентство з повернення активів та управління арештованим майном (АРМА) обрало цим двом ТЕЦ нового управителя майна – компанію ПП «Гарант Енерго М». 9 жовтня НКРЕКП надала ліцензію новому управителю. Втім дотепер робота електроцентралей залишається заблокованою.

За інформацією «Центру протидії корупції», обраний АРМА новий управитель ТЕЦ досі не підписав контракт на постачання газу на ТЕЦ. Контракт не підписує «Нафтогаз», який поставив умову новому управителю, – визнати борги Дубневичів і взяти їх на себе. Поки ця ситуація за дорученням прем’єр-міністра врегульовується на рівні постанови уряду, адвокати Дубневичів намагаються оскаржити арешт та повернути собі контроль за ТЕЦ.

Додамо також, що ПП «Гарант Енерго М»  належить юристу Віталію Ушинському та екс-нардепу Володимиру Купчаку (обрався від «Батьківщини»).

Як повідомляв Львівський портал, мешканці Нового Роздолу і Новояворівська зі серпня не отримують гарячу воду. І тепер постало питання про зрив опалювального сезону у цих містах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *