ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра із спеціальною програмою у Львові виступить оркестр військово-повітряних сил США

Соломія Григор'єва

|

З 13 по 21 жовтня в Україні пройдуть виступи Оркестру військово-повітряних сил США в Європі The USAFE Band. Завтра, 14 жовтня, у День захисника України, військові виступатимуть з ексклюзивною програмою «Я підтримую крила» у Львівському оперному театрі, передає кореспондент Львівського порталу.

The USAFE Band Tour of Ukraine2018 – це серія культурних подій, що продовжують святкування дипломатичного партнерства Сполучених Штатів Америки та України. Цього року Оркестр військово-повітряних сил США в Європі бере участь у спільних військових навчаннях Clear Sky 18, дає урочистий концерт на честь Дня захисника України у Львові і готує особливе музичне послання для фінального концерту туру в Українському Домі у Києві.

Нова програма The USAFE Band «I Sustain the Wings» («Я підтримую крила») розширює ідею дружби двох країн.

«Ми святкуємо Незалежність України та успішне партнерство, що направлене на демократичний розвиток, безпеку і процвітання. Спільні військові навчання Clear Sky 18 закріплюють співробітництво між Україною та Сполученими Штатами Америки. У постійній взаємодії з українськими музикантами The USAFE Band висловлює довіру, повагу та єдність», – сказав сьогодні, 13 жовтня, на прес-конференції командир і диригент оркестру, полковник Дон Скофілд.

Зі сцени Львівської опери прозвучать знакові твори засновника The USAFE Band Гленна Міллера, на глядачів чекають переосмислення американської музичної спадщини, сучасний нью-йоркський джаз і нові прочитання українських творів.

«Оркестр військово-повітряних сил США в Європі надзвичайно щасливий виступати в Україні, у Львові. Концерт, який буде завтра, є дуже особливим, адже ми покажемо те, чого раніше не робили. Завтра ми виступатимемо в партнерському проекті з камерним оркестром Львівської опери для того, щоб відсвяткувати День захисника України. Я образ особливу музику,  ми одягнемо військову форму другої світової війни, тому сподіваюсь, вона сподобається публіці», – розповів диригент військового оркестру.

Міжнародний діалог підтримує камерний оркестр Львівської національної опери, роботою яких Дон Скофілд дуже задоволений.

«Львівській музиканти проробили фантастичну роботу світового рівня, адже до виступу у нас була лише одна репетиція і буде лиш один прогін. На репетиції вони одразу почали грати у потрібному нам стилі джазу. Це надзвичайне задоволення працювати з цими музикантами і бути в партнерстві з такими талановитими людьми», – додав він.

Квитки на концерт The USAFE Band у Львові – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *