ОСТАННІ НОВИНИ

Наприкінці грудня у 5 ОТГ Львівщини відбудуться перші вибори

Олена Карп'юк

|

Вчора, 12 жовтня, Центральна виборча комісія призначила вибори в об’єднаних територіальних громадах на 23 грудня. У Львівській області вибори відбудуться у п’яти ОТГ: Бібрській, Зимноводівській, Лопатинській, Меденицькій та Радехівській. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

 

«Рішення ЦВК про призначення виборів в ОТГ є свідченням твердого курсу держави на продовження децентралізації. Адже з проханням до ЦВК призначити вибори в громадах зверталися і Президент Петро Порошенко, і прем’єр-міністр Володимир Гройсман, які є активними прихильниками цієї реформи», – зазначив консультант з юридичних питань Офісу реформ Віталій Корецький.

Зазначимо, що на Львівщині створено уже 40 об’єднаних територіальних громад. Втім за Перспективним планом їх має бути 94-95.

Як повідомляв Львівський портал, у липні Лопатинський селищний голова Олег Микитин звернувся до Президента та Прем’єр-міністра України через саботаж об’єднання Лопатинської ОТГ. Як пояснюється у листі, питання «зависло» у Львівській ОДА і для її утворення ніяк не призначать вибори.

Також на перші вибори у жовтні чекали чотири громади Львівщини, однак ЦВК вирішила, що не призначатиме вибори у новосформованих ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *