ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман закликав ЦВК знайти можливість для призначення виборів в ОТГ

Дарина Смеречанська

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Центральну виборчу комісію знайти можливість призначити вибори в об’єднаних громадах. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«Днями ЦВК прийняла рішення, яке унеможливило проведення в жовтні виборів у новоутворених об’єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ», – наголосив він.

За його словами, в ефективності реформи децентралізації переконались вже понад 6 мільйонів українців, які стали мешканцями об’єднаних громад і отримали повноваження, ресурси та можливості розвивати свою територію і покращувати добробут.

«Дуже важливо, що об’єднання громад – це добровільний процес, ініціатива знизу. Вважаю, що перешкоджати прагненню громадян, які хочуть теж йти цим шляхом, створювати додаткові бар’єри на їхньому шляху – неприпустимо», – зазначив Володимир Гройсман.

Відтак закликав Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів в тих громадах, де вони були заплановані.

«Децентралізацію не можна зупиняти!», – наголосив Прем’єр-міністр України.

Як повідомляв Львівський портал, на призначення перших виборів у жовтні на Львівщині чекає чотири громади – Зимноводівська, Лопатинська, Меденицька, Бібрська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *