ОСТАННІ НОВИНИ

На місці «антиукраїнського кубла» у Львові відкрили Будинок воїна

Соломія Головіна

|

У Львові на вулиці Короленка, 1а сьогодні, 13 жовтня, урочисто відкрили Будинок воїна. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

У переддень свята Покрови та Дня захисника України на місці колишнього Російського культурного центру відкрили та освятили Будинок воїна. Ремонт будівлі тривав близько трьох місяців, на нього пішло близько 6,2 млн грн.

Як наголосив під час урочистостей представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Володимир Шамрай, «нинішній день – це невелика регіональна перемога, адже з гніздища московської зарази зробили Будинок воїна».

Своєю чергою заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк також підтвердив, що ця подія має символічне значення. Адже, як він наголосив, на місці антиукраїнського кубла виріс Будинок воїна.

«Переконаний, що ті люди, які тут були, не мали жодного відношення до російської общини, це реально були провокатори», – пояснив він.

Також Володимир Гірняк зазначив, що захисники самі вирішать, як облаштувати простір цієї будівлі. І водночас зауважив, що облрада не збирається давати в оренду це приміщення якійсь конкретній АТОвській громадській організації.

«Тут мав би бути міліарний музей, а також простір для воїнів, куди вони можуть прийти, де мають відбуватися певні заходи, де повинні пропагувати наших героїв. Я б так це бачив. Але, думаю, АТОвці самі визначаться, як далі це буде функціонувати. Єдиний момент – цей заклад буде належати Львівській облраді. Ми не даватимемо його в оренду тій чи іншій громадській організації, щоби не виникало ніяких інсинуацій», – сказав заступник голови Львівської облради.

У Будинку воїна нині презентовано частину приватної колекції учасника АТО Володимира Правосудова – артефакти від часів козаччини і до Майдану та війни на сході.

«Тут представлена п’ята частина моєї колекції. Є зброя, спорядження, прапори. Це справа усього мого життя», – пояснив він.

Виставку презентуватимуть включно до 16 листопада.

Як повідомляв Львівський портал, Російський культурний центр примусово виселили з приміщення Львівської  обласної ради на вулиці Короленка на початку травня 2017 року. Російське товариство залишило приміщення на Короленка у жалюгідному стані.

При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом. Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звернувся із листом до СБУ у Львівській області, у якому попросив дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский весник».

У Львівській облраді пообіцяли, що у 2018 році на місці колишнього Російського культурного центру з’явиться Будинок воїна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *