ОСТАННІ НОВИНИ

123 тисячі родин на Львівщині отримують субсидію на комуналку

Дарина Смеречанська

|

Станом на 5 жовтня в області одержують житлову субсидію 123 403 сімей (домогосподарство), що становить 15 % населення області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Окрім того, до органів соціального захисту населення звернулось 116 466 одержувачів житлової субсидії за компенсацією частини невикористаної субсидії за економе споживання електричного та газового індивідуального опалення на загальну суму 72, 2 млн. грн.  Для уникнення черг залучатимуть усіх соціальних працівників.

Зазначимо, що термін подання заяви на компенсацію частини невикористаної субсидії завершиться 1 листопада. Виплата компенсації буде проводиться одержувачам впродовж листопада-грудня шляхом перерахунку коштів на банківські рахунки та поштові відділення, які були зазначені у заявах одержувачів.

Для одержувачів субсидій, які   використовують  природний  газ/електричну енергію  для  індивідуального опалення, субсидія буде автоматично перерахована на опалювальний період з 16 жовтня по 15  квітня  включно. Для одержувачів, які використовують центральне опалення – з дня прийняття рішення органу місцевого самоврядування дати початку (закінчення)  опалювального  періоду.

Однак, для окремих сімей з 1 травня призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

-внутрішньо переміщені особи (зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з зазначенням складу домогосподарства);

-особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (якщо чоловік (дружина) отримувача субсидії або осіб, з урахуванням яких призначалась субсидія, зареєстровані за іншою адресою);

-особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

-особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають (тобто субсидія призначалась на підставі рішення комісії, без врахування до складу сім’ї таких осіб).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *