ОСТАННІ НОВИНИ

Перевтілення колишнього Російського культцентру. Через тиждень на Короленка урочисто відкриють Будинок воїна

Соломія Головіна

|

У Львові на вулиці Короленка 13 жовтня урочисто відкриють Будинок воїна. Про це повідомляють організатори  у соцмережах.

 

«До свята Покрови Пресвятої Богородиці та з нагоди Дня захисника України 13 жовтня о 15:00 відбудеться відкриття та освячення Будинку Воїна. До 2017 року в цьому приміщенні розташовувався оплот «руского міра» у Львові, так званий «рускій дом». Тому символічно, що саме напередодні Дня захисника України ця будівля буде освячена та передана нашим Воїнам – захисникам української землі», – мовиться у повідомленні.

В програмі: виставка зброї з колекції Володимира «Штурма», показ кінофільмів, козацький куліш. Виставка та кінопокази триватимуть 13, 14 та 15 жовтня. На дійство запрошують усіх львів’ян.

Своєю чергою заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк опублікував на своїй сторінці у Facebook фото будівлі, де вже завершують ремонтні роборти.

«Короленка 1, а. Неділя, 13:00. Підготовчі роботи до відкриття не згортаються навіть у вихідний. Темпи шалені, адже вже в наступну суботу колишнє осердя українофобів відриє двері для нового призначення – служити інтересам наших захисників», – написав посадовець.

Як повідомляв Львівський портал, Російський культурний центр примусово виселили з приміщення Львівської  обласної ради на вулиці Короленка на початку травня 2017 року. Російське товариство залишило приміщення на Короленка у жалюгідному стані.

При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом. Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звернувся із листом до СБУ у Львівській області, у якому попросив дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский весник».

У Львівській облраді пообіцяли, що у 2018 році на місці колишнього Російського культурного центру з’явиться Будинок воїна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *